Upravo tako, Suzanneina priča ne završava tu. Upravo kad je započela novi život, dogodi joj se tragična nesreća i sada mora pronaći svoj put natrag, mora započeti sve iznova…

Mora shvatiti kome pripadaju glasovi koje čuje; zvuče poznato, ali lica kojima pripadaju su lica potpunih neznanaca, nepoznata i strana. Ne zna što joj se dogodilo, čuje glasove, ali ne može govoriti, bezuspješno pokušava postavljati samoj sebi pitanja.

 

 

Suzanne se budi iz kome sva uplašena, ne želi prihvatiti stvarnost, ponaša se luđački tražeći Markusa jer se ne sjeća onog dijela svog života u kojem je ona postana nova osoba, daleko od njega. Treba joj vremena da se ponovno vrati natrag, da ponovno shvati kakvo je smeće Marcus i koje se sve stvari kriju iza njegovog poznatog lica – postupci koje nisam mogla ni zamisliti. Treba joj vremena da shvati tko su joj istinski prijatelji, tko je zapravo cijelo vrijeme uz nju.
U oporavku saznaje puno novih stvari, a ona najbitnija je da u se u njoj stvara novi život…
Njena reakcija me iznenadila i ostavila bez riječi. Morala sam stati i ponovno pročitati ove scene. Suzanne ne može prihvatiti činjenicu da je trudna, ali je kasno da bilo što napravi po tom pitanju. Nastavlja živjeti s tim, ali bez ikakvih osjećaja.
Malo je čudno, ali ona nema osjećaje prema nikome, iako joj se sjećanje polako vraća. Nosi to dijete zato što mora, ali ne želi ga odgajati, ne želi imati ništa s time. Ona je, još jednom, posve druga osoba. Z je i dalje voli, ali ne može pronaći način da joj se ponovno približi. Ona je uvjerena u to da ne zaslužuje više biti voljena jer smatra da nije dobra osoba; gura ga od sebe, ali on nikada nije odustao od nje, kao ni ostali likovi o kojima nisam baš pisala (a bitni su) jer ne želim otkriti baš sve. 🙂 Nisam vam otkrila hrpu događaja, a ima ih zaista puno.
Suzanne se bori sama sa sobom, ponovno uči voljeti, trudi se ponovno biti ona nova osoba, ona prava Suzanne. Daje sve od sebe, ali na žalost, niz tragedija koje je i dalje prate ostavljaju je tužnom, slomljenom i zbunjenom. Hoće li niz tužnih događaja ponovno zbližiti Z-a i Suzanne te što će se dogoditi s njima ostavljam vam da otkrijete sami.
Ove dvije prekrasne knjige preporučam svima! Vjerujte, nećete požaliti!

Jordanka