Znate, nekada nekim blogerima padne na pamet da odgađaju svoj redovan posao pisanja bloga tako da smišljaju pitanja kojima će natjerati kolege blogere da odgađaju svoje redovno pisanje bloga. Oni vam smisle ili pokradu od negdje neka pitanja, pa jave kolegama blogerima da su ih “tagirali” da odgovore na ta pitanja, a zatim prebace lopticu nekome drugome. Zvuči kao gnjavaža, ali je zapravo super i zabavno. Evo sad ćete vidjeti. 🙂

DakleN, bloger Jonah Hex, zgodan jedan dečko fenomenalnog prezimena koji piše blog “Fotkam i pišem – fotke, putopisi i priče” izazvao me prije nekoliko tjedana da odgovorim na 10 pitanja.
1) Najbolja pročitana knjiga ove godine (2015.)?

Ovo je najokrutnije pitanje koje možete postaviti nekom bookwormu. No, evo, ako baš moram, obavit ću to brzopotezno, kao skidanje flastera: “The Signature of All Things” by Elizabeth Gilbert.
2) Zima ili ljeto?
Zima. Ovo zapravo uopće nije teško pitanje.
Nekako je manje traumatično bit debeo doma ispod deke. 😀

3) Što si najskuplje uništila/uništio doma kad si bila/bio dijete?
U kući ništa, ali sam srušila drveni poljski WC dok je baka bila unutra. Naime, bila je zima i najveća nizbrdica za sanjkanje bila je tik iz taj poljski WC koji se pak jednim bokom naslanjao stražnji zid štale. Ja, dijete iz grada (Sarajeva) dolazila vikendom na selo i kada me moj rođak Nebojša pitao da se idemo sanjkati, ja odmah pristala. Spuštamo se mi tako tko zna koliko puta i ja svaki put na dnu spusta završim s kljunom u snijegu jer sam uvijek sjedila na prednjem dijelu saonica. E onda je meni došlo da ja sjedim iza, a on ispred. Pita on mene: “A jel znaš upravljat saonicama?” Znam, kako ne bih znala….
Jeeeen-dvaaa-triiii uiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…. GRU!
Pogodili smo u WC takvom silinom da su zadnje daske odmah otpale, vrata se otvorila, a bočne daske se nakrivile i zaustavile na zidu štale. Baba unezvijerena sjedi na čučavcu. Dalje se ne sjećam jer smo se razbježali. Znam samo da nitko babinih kolača nije okusio do sljedećeg Božića.

4) Tko bi pobijedio u borbi Supermena i Betmena i zašto?
Hodor.
5) Najdraže jelo, brzo, bez razmišljanja, sad, sad?
Biftek, medium-rare, na reduciranom acetu, grana padano namrvljen gore. Hijoooooj!
6) Što te prelomilo, kako je točno došla odluka da se krene s blogom?
Baš neki dan objavih lijep post o tome, pa kome se da (ako već nije pročitao) – klik!
Ukratko – nakon mjeseci i mjeseci obilaženja oko pisanja kao maca oko vruće kaše, rekla samoj sebi: “Poop or get off the pot.”

7) Koji je zadnji poklon koji si nekome dala/dao?
Kompletić knjiga za rođendan mojoj dragoj prijateljici (“The Man Called Ove” by F. Backman, “Soba” by Emma Donoghue, “Projekt Žena” by G. Simsion i “Zeko koji želi zaspati” by Carl-Johan F. Ehrlin) koja je, eto, i blogerica i baš je planiram tagirati za ovo. 🙂

8) Najbolja lokacija za vikend putovanje je?
Budimpešta! Tako blizu, tako pristupačna i tako čarobna!
9) Tvoj najgori dan na poslu je bio kad je…? … zazvonio telefon i moja koordinatorica pitala koliko ću kasniti jer me mlada žena koju sam mentorirala za jedan važan zadatak čeka, a ja još nisam ni krenula od kuće jer sam skroz zaboravila da taj dan imam mentoriranje.
10) Kolega na poslu koji sjedi pokraj tebe, smrdi na znoj, ne pere se. To traje tjednima. Kako postupiti?  (ovo je bila real life situacija, pa me samo zanima da li sam ja normalan :))
Postupiti kao Samantha iz “Seksa i grada” u epizodi “The Turtle and the Hare”, kada naleti na onog ćelavog tipa koji je sav dobar i drag i to mu kaže, i doda: “… but your breath…” i onda napravi izraz lica koji se ne može krivo protumačiti. Kada joj se čovjek sramežljivo povjeri da je to zbog nekih kineskih biljaka za dugovječnost koje uzima, nježno mu kaže da je vrlo lako moguće da će živjeti dugim i zdravim životom, a onda nakon kratke pauze doda: “… alone!”
Obožavam tu scenu. 🙂

—o—

Eto!
Ajmo ovo zarolati dalje! Tagiram, dakle, moju dragu Moki sa bloga Mamek, dragu Lenku sa bloga Mama Šminkerica, moju Rose sa bloga Ključ za Knjigu i neusporedivo talentiraniju od mene – Dubravku sa bloga lyratheliar. 🙂
A pitanja su sljedeća:
1. Kada bi netko snimao film o nekom uzbudljivom ili turbulentnom razdoblju u tvom životu, tko bi te glumio?
2. Koji je najčudniji kompliment koji si ikada dobila?
3. Najdraža reklama?
4. Kada bi transfuzija tvoje krvi od sutra mogla liječiti jednu jedinu bolest, koja bolest bi to bila?
5. Kada bi morala birati karijeru u cirkusu, što bi bila?
6. Kada bi ove zime mogla promijeniti izgled i boju snijega, kako bi nam zima izgledala? 🙂
7. Koji ti je najveći turn-off na frajeru?
8. Koja ti igra iz djetinjstva najviše nedostaje?
9. Najdosadnije žensko ime po tvom mišljenju je…?
10. Da ti netko kaže da ćeš se sutra probuditi sa perfektnim znanjem još jednog stranog jezika (mimo engleskog), koji bi jezik izabrala? 🙂
Hvala, Jonah, na tagu! Nadam se da nisam razočarala. 😉
Unaprijed hvala curama na sudjelovanju! 😉 Samo polako… 😀 :-*