Hygge je osjećaj pripadnosti i topline, trenutak ugode i zadovoljstva. Ova prekrasna knjiga pomoći će vam da otkrijete hygge i prizivate je u svoj život svakoga dana. Pripremite šalicu kave, smjestite se u svoj omiljeni naslonjač i otkrijte koliko je život lijep kad je u njemu prisutna hygge.

Da biste razumjeli hygge i uživali u njoj, ne morate biti Danac. Svi mi prepoznajemo univerzalne teme koje su temelji hygge: pripadnost, povjerenje, povezanost, zajednicu, zajedništvo, bliskost, sigurnost, dom, zadovoljstvo, autentičnost, prisutnost i ljubav. Ova vas knjiga poziva da malo-pomalo mijenjate svoje postupke i poimanje života kako biste svaki dan osjećali hygge. Hygge izvire iz društva usredotočenog na ljude, a ne na stvari. Povezana je s jezikom ljubavi i idejom da pravo bogatstvo nije ono što možemo gomilati, nego ono što dijelimo.

Za mnoge od nas životne vrijednosti su težak rad, mjerljiva postignuća i bogatstvo, a nerijetko propuštamo odvojiti malo vremena kako bismo njegovali svoje odnose i jačali društvene veze. Pogrešno vjerujemo da nam sigurnost pružaju materijalne stvari, a ne ljudi.

Danac nijednog čovjeka neće smatrati boljim ili lošijim od sebe,
iako, primjerice, može biti svjestan da taj čovjek ima više novca
ili je na ni
žem položaju od njega. – Judith Friedman Hansen