Nema možda ni tjedan dana da sam, gubeći se u bespućima Instagrama, naišla na ovu informaciju – u Zagrebu postoji mjesto gdje je moguće doći i u nekoliko minuta isprintati fotografije s Instagrama!

Kako? Gdje? Kad će mi netko pričuvati dijete da odem u potragu za ovom čudesnom napravom? 🙂

U City Centru one East, na prizemlju, odmah pored pokretnih stuba (preko puta trgovine Stradivarius) stoji jedan elegantan aparat pored kojega se vjerojatno mnogi posjetitelji shopping-centra prošetaju, ne znajući ni pored čega prolaze. Pomalo izgleda kao još jedan svijetleći reklamni pano, ali zapravo se radi o Izazivaču Širokog Osmijeha kod ovakvih kao što sam ja. 🙂

Ali, najprije vam moram ispričati divnu priču o kojoj jučer, dok sam printala svoje fotografije u City Center one Zagreb, ništa nisam znala, a danas mi je toliko ugrijala srce da želim poslati najveće zagrljaje svim pametnim mladim ljudima i njihovim – bakama. <3

Naime, čim sam jučer objavila isprintane fotke s Instagrama, gotovo odmah mi se u sandučić javio mladić, koji se ljubazno zahvalio što sam koristila Foto Notu.

A ja, kakva jesam, uvijek znatiželjna kada se radi o idejama koje je netko uspjeo preveseti u stvarnsot, pitam – koja je tvoja priča? Odakle Foto Nota?

I znate tko je omogućio da ovaj aparat dođe k nama u Hrvatsku? 🙂 Mladić od 18 godina.

Mladić koji je prije nekoliko mjeseci morao prekinuti rukometašku karijeru kada ga je mononukleoza onesposobila na mjesec dana. Morao je preknuti treninge, morao je prekinuti polaganje vozačkog ispita i gotovo je odustao od već plaćenog maturalca u Barceloni, no ipak se odlučio, uz pomoć prijatelja, tamo uputiti. Kako mi je rekao: “Znao sam da moram biti odgovoran i znao sam da se neću moći provoditi onako kako će se provoditi moji prijatelji, ali ipak sam željeo otići.”

U Barceloni je prvi put vidjeo Foto Nota aparat i odmah kontaktirao firmu, da se raspita kako bi ga mogao dopremiti u Hrvatsku. Nekoliko tjedana poslije – eto paketa veličine omanjeg auta na njegova vrata, a onda je morao naći način da ga postavi na sigurnu lokaciju i upogoni.

Znate tko mu je u tome pomogao, i tko je obećao da će mu pomagati dokle god sam ne bude mogao preuzeti na sebe svu financijsku skrb oko ovog malog pothvata? Njegova baka. <3

Ova priča me je toliko dirnula jer je ovo prva godina da ćemo Božić dočekati bez naše Posebne Bake koja je ozbiljno shvaćala i podržavala pametne ideje svojih unuka i koja je, eto, jednog takvog unuka, koji shvaća vrijednost rada, i sama odgojila.

A sada – upoznajte Foto Nota instant-printer fotografija s Instagrama.

Grozno je jednostavan za korištenje!

Posred ekrana nalazi se mala search kućica u koju možete upisati ime nekog Instagram računa kojeg pratite i s kojeg želite isprintati fotografije (svoje ili tuđe, ali ako imate zatvoren profil, prije printanja ćete se morati ulogirati u svoj korisnički račun) ili možete sve fotografije koje postoje na Instagramu pretraživati po hashtagu koji vas zanima.

Ja sam, naravno, odlučila pritanje isprobati na Bibliovcinom accountu. Znam, znam, slike su grozne, ali to je ono što sam uspjela poloviti dok sam nogom pridržavala dijete da ne ode skočiti niz pokretne stube.

Svojim spretnim prstićima odaberete fotografije koje biste htjeli isprintati. Lijepo i vidljivo su označene one koje su odabrane, a i nudi vam se mogućnost odabira broja primjeraka određene fotografije. Kad god odaberete fotografiju, aparat vam ljubazno bilježi i iznos novca koji mu trebate dati (kao na uplatnom bankomatu) prije nego stisnete “Printaj”.

Prije nego vaše fotografije krenu u printanje, možete za svaku pojedinu odrediti vrstu pozadine koju želite; ne mora biti obična bijela, kao što sam ja odabrala. Na raspolaganju vam stoji još nekoliko simpatičnih dekoriranih okvira, a cijena pojedine fotografije je 5,00kn.

Međutim, minimalno je moguće isprintati 2 fotografije. Takva je softverska politika aparata. 🙂 Ako ste odabrali samo jednu fotografiju, aparat će vam je isprintati dva puta, za 10kn.

U bilo kojem trenutku možete se vratiti korak unatrag i izmijeniti sve ono oko čega ste se možda predomislili – možda ipak ne želite printati fotografiju svog doručka, već biste radije isprintali nekakvu fotografiju s putovanja koju je, recimo, objavila Ella Dvornik, kako bi vas podsjećala na destinaciju za koju ste se odlučili štedjeti sljedeće godine. 🙂

I to je to! Printaj!

Ja sam svoje fotkice dobila van za manje od minute!

Toliko mi se sviđaju da će sada svi oni koji me prate na Instagramu morati otrpjeti fazu u kojoj ću isprintane fotografije gurati u kompoziciju svih novih fotografija koje budem radila u narednih tjedan dana. 😀

Brace yourselves! 😉

I svakako isprobajte Foto Nota printer čim budete u prilici.

Ljubim!