Da stari profesor etike nije umro tek dva tjedna prije početka nastave na Sveučilištu Briar, Hannah Wells bi vjerojatno provela jednu mirnu, nikakvim uzbuđenjima razdrmanu akademsku godinu, bacajući potajne i beznadne poglede u smjeru prezgodnog Justina Kohla.

Isto tako bi Garrett Graham vjerojatno bio previše zaokupljen samim sobom i svojom sportskom karijerom da bi tražio žrtvu da se izvuče iz kaše u koju se upravo uvalio.

Nova profesorica etike, gospođa Tolbert, je na semestralnom ispitu iz etike srušila i njega i još nekolicinu drugih studenata. Etika. Jedan od onih glupih kolegija koji postoje kako bi studenti poput njega mogli, recimo, podići svoj prosjek ocjena i time si osigurati mjesto u sveučilišnoj sportskoj momčadi, iza koje slijedi sigurna profesionalna karijera.

To je SVE što je Garrett Graham htio – uspjeti i dokazati sebi i svome ocu kako je vlastitim zaslugama zaradio svoje blistavo mjesto na glatkom hokejaškom ledu. No, zbog nedovoljne ocjene iz “jednog glupog kolegija”, mogao bi izgubiti sve.

Treba mu pomoć. Kako se zove ona djevojka koja je jedina dobila peticu na ovom kolegiju? Ona će mu pomoći da ispravak napiše kako treba.

… saaaamo, Garrett će morati pronaći način da je “uvjeri” (ucijeni? prisili?) da mu pomogne. Na Hanninu nesreću, Garrett ima oštro zapažanje. Vrlo brzo je shvatio da njezin pogled često bježi i dugo se zadržava na božastvenom tijelu Justina Kohla.

A ona nikako nije njegov tip.

No, to nije njegov problem. Njegov problem je njegova karijera i prolazna ocjena iz etike. A ako Hannah Wells baš želi noć s tim zavodnikom, Garrett će morati pronaći način da joj da što želi.

Naravno da Garrettov plan ide kao po loju. 😀

Djelomično mu glavobolju zadaje sama Hannah, ta pametna, tvrdoglava djevojka koja ne želi pokazati svoju mekanu stranu, a malo njegovo vlastito srce koje ne shvaća da ona nije njegova i da želi nekog sasvim drugog.

Što su onda oni? Kolege koji si međusobno pomažu radi obostrane koristi? Prijatelji koji počinju otvoreno razgovarati o stvarima o kojima do tada nisu razgovarali ni sa kim drugim? Dvoje mladih koji ne shvaćaju koliko, iako u početku nevoljko upareni, pomalo postaju važni jedno drugome?

Prije nekoliko mjeseci provela sam ugodnih sat vremena u društvu dama iz Naklade Neptun koje su mi rekle da bi mi se Elle Kennedy mogla jako, jako svidjeti – zbog peckavog humora i oštrog jezika koje rado poklanja svojim likovima.

I nisu mi lagale; sramota me priznati koliko i inače uživam u verbalnom sparingu, a pametna i elokventna Hannah i drski Garrett baš znaju podignuti tenzije, na raznorazne načine. 🙂

Moram naglastiti kako nisam ljubitelj ljubavnih romana, a ipak sam uživala u ovom, što samo može značiti da je nekome tko inače voli ljubavne romane s “Pogodbom” odličan provod zagarantiran.

Drage studentice, na vas posebno mislim. 🙂 Vama bi ova knjiga mogla biti odličan predah za – uuuh, i meni bi možda trebalo pokoje predavanje iz etike, s obzirom na to u kojem razdoblju vam preporučujem čitanje ove knjige – uskršnje praznike. 😀 Krenite, recimo, odmah s prvim danima proljeća, i taman se stignete ispovjediti do Velikog petka. 😉

Kanadska autorica Elle Kennedy napisala je sveukupno 4 knjige u serijalu “Off-Campus”: “The Deal”, “The Mistake”, “The Score” i “The Goal”, a kod nas je Naklada Neptun prevela prva dva naslova, “Pogodbu” i “Pogrešku”.

I da nisu tako zabavne i “vruće” sadržajem, vjerojatno bih ih htjela na svojim policama samo radi naslovnica. Znam, znam, ja sam malo dirty-minded nedamsko prase od žene. I baš me briga. 😀