Već nekoliko dana su poznata imena dvoje mladih glumaca koji će sljedeće godine  odigrati uloge Ane i Christiana, prilagođene i za mušku publiku – iz knjige u film. 😛
Mjesecima su fanovi knjiga sami sastavljali svoje liste glumica i glumaca, pa su se tako među prijedlozima za Anastasiu našli Kristen Stewart (Sumrak saga), Nina Dobrev (Vampirski dnevnici), Leighton Meester (Tračerica), Emilia Clarke (Igra prijestolja) i mnoge druge. Po mišljenjima fanova, Christiana Greya najbolje su mogli utjeloviti neki od sljedećih: Henry Cavill (Superman), Ryan Gosling (The Notebook; njeeeh, ne znam baš, malo mi je anemičan), Alex Pettyfer (I Am Number One), Chris Hemsworth (Thor), Jessie Pavelka (prvi put čula, ali stvaaaarno je njam), itd.
Ja sam isto imala neke svoje najdraže kandidate koji su se poklapali sa prijedlozima na tim fan-listama – Alexis Bledel (Gilmore Girls) i Ian Somerhalder (Lost, The Vampire Diaries). Mat Bomer (serija White Collar, film Magic Mike) je na listi jer, eto, ima tu svoju macho-uglatu facu, a ja sam u PMS-u, pa biologija i genetika čine svoje ovih dana.

Ali kad sam vidjela ove odabrane glumce, poletjele mi obrve na vrh čela, po jedna za svakoga od njih i to iz dva razloga – WHO the f— su ti ljudi i „ni nalik na Christiana i Anu“. Onda, naravno, slijedi googlanje, i nadi da će se te moje obrve pod zalihom opravdavajućih informacija spustiti na svoje mjesto.
Prvi je u search išao Charlie Hunnam. Pfff, nikad čula, i izgleda k’o gigantski hrčak-beskućnik. Onda krenem gledati trailere filmova u kojima je glumio, da ga „osjetim“ malo bolje. Beskrajno sladak i zločesto zavodljiv u “Abandon“ (taj osmijeh… iako malo mlad, 22 godine u tom filmu, ali ja se ne bunim); uobražen, bahat i inteligentan mladić u “Green Street Hooligans” (tu sam već počela vjerovati da bi mogao jako dobro izvući Christiana); zreo, ozbiljan i opasno mišićav u “Pacific Rim” (samo ta frizura… ts ts ts). Na kraju zaključih – ne znam tko je čovjek, niti sam i dalje uvjerena da je on pravi izbor, ali mislim da može izvući ulogu i to jako dobro, baš se veselim tom eksperimentu.
Druga u search išla Dakota Johnson. Ajme meni. Ne znam. Vele da je cura Hollywood royalty, budući da su joj roditelji Melanie Griffith i Don Johnson. Meni cura izgleda kao da se, dok su je pravili Courtney Love i Don Johnson, malo pri kraju ubacio i Steve Buscemi. Baka Tippi Hedren je bila Hitchcockova muza, a Dakota se pojavila kratko u filmu „The Social Network“ u sceni s Justinom Timberlakeom. A gledajte sad ovo: prvi film – “Crazy In Alabama”. Gdje glumi sa svojom polusestrom, Stellom Banderas, kojoj je Melanije Griffith isto prava mama. Film je režirao Antonio Banderas, očuh jednoj, otac drugoj. Kupus. Nekakvih zapaženih uloga prije toga nije imala.
Iako mi je mrvicu draža kao brineta, i dalje je ne bih pustila ni blizu uloge Anastasie Steele. Možda ću, kad pogledam film, pljunuti sama sebi u usta (ili na tipkovnicu). Nadam se da hoću, jer će to značiti da je cura bila savršen izbor. 
Konačno, jedna moja obrva se spustila, ona na koju je lijepo sjeo Charlie Hunnam, ali ova druga je i dalje dignuta visoko – savršen izraz lica koji ide uz moju sumnjičavost, nevjericu i onaj „aj, dobro, bumo vidli“ osjećaj. 
Što se vama čini? Jeste vi imali neke svoje idealne kandidate za ove uloge?
Hvala na čitanju!
Iva