Britanski glumac se povukao iz filmske adaptacije erotskog bestsellera autorice E. L. James, “50 nijansi sive”. Iz Universal Picturesa kažu da je Charlijev odlazak rezultat zajedničke odluke; Charlijevi trenutni angažmani na snimanju šeste sezone TV-serije “Sons of Anarchy” ne ostavljaju mu dovoljno vremena da se pripremi za ulogu Christiana Greya.

Autorica E. L. James se na svom Twitter profilu prije nekoliko dana najavila velike vijesti, a zatim poželjela glumcu sve najbolje. 

S obzirom da je autorica više puta izrazila želju da uloga Christiana pripadne Robertu Pattinsonu, čini se da se brzo i ne pretjerano teška srca rastala od Charlieja…

Ona možda mašta o Robertu Pattinsonu, ali fanovi također imaju svoje prijedloge i vrlo agresivno ih nameću od prvog dana otkad su objavljena imena glumaca za uloge Christiana i Anne (Charlie Hunnam i Dakota Johnson). Organizirali su peticiju na Change.org da se uloge dodijele Mattu Bomeru i Alexis Bledel. Peticija trenutno ima preko 87000 potpisnika.

Iako je moj idealan izbor Ian Somerhalder, malo mi je, moram priznati, krivo. Znam da sam za Charlijea u svom blog-postu nakon objave imena glavnih glumaca rekla da mi izgleda kao hrčak-beskućnik, ali sam isto tako promijenila stav od zgađenog “ni u ludilu!” do radoznalog “zapravo, baš bih voljela vidjeti…” nakon što sam pogledala nekoliko trailera za filmove u kojima je glumio. On je možda još i mogao proći kao Christian; odgovarao je barem 40% onome kako sam ga ja zamislila. Ali Dakota Johnson ne odgovara ni 0.5%, a njeno ime je još uvijek na listi glumaca… Grrrr!
Preostaje nam da čekamo i vidimo hoće li sljedeći izbor biti više u skladu sa željama fanova. Zgodno je se prisjetiti, recimo, da je inicijalna reakcija fanova “Twilighta” bila vrlo slična kada je objavljeno da će uloga Edwarda pripasti Robertu Pattinsonu. A gle ga danas…
Hvala na čitanju!
Iva