Prekrasno muško tijelo, sam Eros u paklenoj atmosferi kuhinje u kojoj nije vrućina štednjaka i pečnice jedina vrućina koja vas guši, i još tako dobro kuha, da se zagolicaju sva osjetila…Ma tko ne bi htio takvog Golog kuhara u baš svojoj kuhinji?

Louisa Edwards je u svojim knjigama o Raising Star Chef-u objedinila senzualnost, kulinarstvo, romantiku i zamršene obiteljske odnose. Knjiga ima tri i povezane su kulinarskim natjecanjem, od kvalifikacija do finala.

“My favorite thing about romance is that it’s like real life — but the way you wish life could be.”
—Louisa Edwards

Max Lunden – Smatra se istinskim kuharom koji uživa u novim receptima i iskušavanju novih tehnika. Nikako se ne želi  odreći svojih snova i idea za budućnost. Prije 6 godina je otišao i napustio obiteljski restoran gdje je trebao postati glavnim kuharom nakon što bi mu otac otišao u mirovinu. U tih 6 godina je uživao u uzbuđenju rizika i izazova od kojega su mu trnci prolazili niz leđa od same pomisli na odstupanje od uvriježenosti. Putovao je kroz egzočične zemlje Europe, Azije i sjeverne Afrike i upijao recepte i usvajao nove kulinarske tehnike.

 

Max voli lutati, ne voli ostajati na istom mjestu, jer ostajanje na jednoj adresi znaći „da se od tebe nešto očekuje, da imaš dužnosti“. Namjera mu je stalno se kotrljati kao kamen na kojem ne raste mahovina.
Jules Cavanaugh – bila je 17godišnjakinja kad je pobjegla od majke i zaputila se u Danielovu kuću. On je bio njezin vršnjak i njezin najbolji prijatelj. Uz to, negov brat Max bio je nevjerojatno zgodan i bila je totalno zaljubljena u njega. No te večeri, kada je bila takva mečava u New Yorku, ona je istrčala samo u haljini i potražila pomoć kod Lundenovih. Daniel i Max nisu bili kod kuće, samo njihov otac, u njihovom obiteljskom restoranu. Ponudio joj je smještaj. I to u
Maxovoj sobi jer je Max otišao i ostavio svoju obitelj razočaranu i ljutu. Danas, Jules radi u tom istom restoranu sa Danielom koji je postao vrhunski slastičar i njegovim ocem.

 

 

Zbog problema u vezama nije puštala muškarce da joj se previše približe. Zato će se truditi i Maxa držati podalje od sebe, svog kreveta i svog srca.
Daniel Lunden – Nikako ne može oprostiti Maxu što je otišao i to bez pozdrava. Jules i on pokušavaju pomoći njegovim roditeljima spasiti restoran. Nekada poznati restoran koji je posluživao slavne ličnosti iz svijeta zabave, ali i političare, danas se borio sa krizom i praznim stolcima. Njegov otac smatra kako bi vratili slavu restoranu moraju se natjecati u kulinarskom natjecanju Rising Chef Star. No za to im je potreban Max.

 

—o—

 

Max je u Japanu. Upravo je dobio poziv od uglednog kuhara iz Italije na koji je čako čak 2 godine. Trebao je biti njegov učenik kako bi unaprijedio pripremu mesa, a taj kuhar učitelj rijetko uzima učenike. Osjetio je ponos jer je konačno uspio ostvariti svoj san. No mobitel je zazvonio ponovo, majka ga je zvala. Od kada je otišao, par puta ga je posjetila, ali najčešće su kraće razgovarali preko mobitela. Iznenadio se nakon što ga je zamolila da se vrati kući i pomogne ocu i bratu koji su se prijavili na ekipno kulinarsko natjecanje. Max to nikako nije planirao, ali je pristao odraditi kvalifikacije i vratiti se na svoj put, prema Italiji.

 

Nakon što se vratio, zatekao je tim u pripremama. Iznenadio se da vježbaju za kvalifikacije. Upoznao je tim – Beck (visoki kuhar specijaliziran za ribu i umake, uvijek šutljiv), Winslow (tamnoputi kuhar kojeg je upoznao jednom prilikom na putovanju kroz Francusku, razgovorljiv), Jules (Dannyjeva prijateljica iz djetinjstva, prekrasna žena sa stavom) i stalno namrgođeni i mrzovoljni brat Danny.
Kao da loša situacija sa restoranom nije dovoljna, njihov otac je lošeg zdravlja no to su sve informacije koje svi trebaju skrivati od Maxa. On je ionako došao pomoći naredna dva tjedna i nakon toga se vraća u Italiju.

 

 

Jules si je to stalno ponavljala u sebi, htjela se ponašati profesionalno, zanijekati sve osim njegovih kulinarskih vještina, jer kvalifikacije su tu, udaljene samo par dana. Ali to ne može samo tako – zamamni kuhar u blizini, neispunjene ljubavne čežnje, neobična privlačnost – pravi su recept za ljubavnu priču, začinjenu sa ponešto ljubomore, sexa, obiteljskih svađa, ali i pravom istinskom romantikom.

 

No nakon svega ostaje dilema, ona najvažnija o kojoj Max neće razmišljati sve dok ne prođu kvalifikacije – hoće li ostati ili se vratiti lutanjima i naravno, krenuti put Italije.