Neki to vole vruće drugi je nastavak iz serijala Rising Star Chef. Ako ste pročitali prvi dio vjerujem da jedva čekate baciti se i na ovu knjigu (ako već ne možete na Gole kuhare).

Moram priznati da sam ovu knjigu pročitala prije prvog dijela, samo zato što sam je prije nabavila. I isto tako, moram priznati da mi je prvi dio mrvicu bolji. Dakako da u ovom ne nedostaje akcije, uzbuđenja koje i inače donose natjecanja, pa čak i ona kulinarska, ali po meni mrvicu nedostaje romantike. No to je možda samo moj dojam, a nakon što je pročitate, vjerujem da ćete tražiti još…i bacati se na treću knjigu.
Eva Jensen – Atraktivna je mlada voditeljica natjecanja Rising Star Chef. Njen otac ga je utemeljio prije 20 godina kao želju njezine majke. Ona je preminula i Eva želi to natjecanje podignuti na jednu novu razinu, u čast majci. Moram li napomenuti da je besramno bogata? Da je to žena koja zna što želi i ne srami se ići za time? Uživala je u muškarcima i pažnji koju su joj poklanjali, njoj je sve bilo lako i zabavno.
Theo Jensen – Evin otac, dugogodišnji je uspješni ugostitelj, legenda restorantskog biznisa. Može uzdići i upropastiti karijeru kuhara samo jednim potezom nalivpera. Nakon smrti supruge vodio je izrazito raskalašen život, nije dopuštao da mu emocije utječu na posao. Zato se nije vezao ni za jednu ženu nakon što je supruga umrla, a nije baš bio ni primjer svojoj kćeri.
Daniel Lunden – Daniela smo upoznali u prvom nastavku, gdje je u centru pažnje bila romansa njegovog brata Maxa i njegove prijateljice Jules. Eva je na njega bacila oko i poklonila mu smješak već na kvalifikacijama, ali suci su ih uspješno držali odvojene. Mala bogatašica i Daniel dolazili su iz potpuno različitih svijetova – ona iz svijeta mašte, u kojem je sve bilo lijepo i u kojem je mogla dobiti sve što poželi tek jednim telefonskim pozivom, a on iz realnog svijeta gdje će te inertnost i usporenost koštati posla, karijere, pa čak i obitelji.

Lundenov tim prošao je kvalifikacije i predstavljati će Istočnu obalu i biti će jedan od pet timova. Eva susreće Daniela već u zrakoplovu na letu za Chicago gdje se nastavlja natjecanje. Daniela privlači ta prekrasna tamnokosa žena, ali živcira ga njezino ponašanje uveličavanja same sebe i njezine pozicije u svijetu. No iskre frcaju na sve strane, jer nije zabranjeno da se voditeljica spetlja sa natjecateljem. To je bio zabranjeno samo sucima, a ona to svakako nije.

„Danny je vidio pravu Evu Jensen, ona koja se krila iza elegantnog predatora. Fascinirala ga je na način na koji ga ništa nije fasciniralo otkad je prvi put otkrio magičnu alkemiju koja je brašno, maslac i šećer pretvarala u kolačiće. Želio ju je. A nevin, vrlo razborit glasić u njegovoj glavi ponavljao je: – Je li stvarno tako loše da želiš nešto samo za sebe?“

Eva plete mrežu oko Daniela i on pada u nju, no pitanje je hoće li se stići izvući prije nego završi kao i svi ostali muškarci u njezinom životu – sažvakani i ispljunuti. Ona ga smatra samo zabavom, netko pored koga će se navečer rješiti stresa. A voditi tako jedan zahtjevan i veliki show izaziva ogromni stres. Ponajviše jer joj za vratom diše njezin otac. Ukoliko se ne pokaže sposobnom dovesti natjecanje na veću televiziju i privuči velike sponzore, onda nije sposobna voditi njegovu veliku tvrtku.
U kuhinji vlada nervoza, mogu se očekivati zakulisne igre, zabadanje noževa u leđa, podmetanja i ogovaranja, promiskuitet i sukobi ega. To je san svakog poštenog producenta. No natjecanje još nema potvrdu da će biti objavljeno na Cooking Channelu, te producent od Eve traži nemoguće – da show bude više od onoga što bi trebao biti, više od onoga što ona želi – ne samo natjecanje već i show praćen nasiljem, intrigama, ljubavnim aferama kako bi se privukli gledatelji.

San Evine majke je bio taj da to natjecanje bude natjecanje u umijeću koje će uzdignuti i privući pozornost na rad nevjerojatnih kuhara diljem Sjedinjenih Američkih Država. A ona je sada suočena sa odlukom života, iznevjeriti majku u čuvanju tih vrijednosti koje je postavila kao cilj  ili iznevjeriti oca tako da ne uspije postići dogovor s televizijskom kućom. Hoće li njena odluka utjecati samo na nju ili i na natjecatelje, suce? Da li će se Eva raspasti prije samog kraja natjecanja i kako će završiti njezina priča sa Danielom – kao romantična, erotska, zabavna ili tragična?