Uspjelo nam je! Prvi krug nam se lijepo zatvorio; svi koji su sudjelovali su korektno odradili svoj posao. To je bio preduvjet da se organizira drugi, nadamo se veći i ljepši, krug međusobnog darivanja čitatelja i pratitelja Bibliovce. 🙂 To što smo ovdje je izravna posljedica toga što su djevojke u prvom krugu entuzijastičn, iskreno i zrelo pristupile zadatku. Idemo to ponoviti! 🙂

Nećemo duljiti. Pravila za sudjelovanje će manje-više ostati ista kao ona u PRVOM KRUGU, s tim da ćemo ovoga puta obuhvatiti i one ljude koje smo u prvom krugu namjerno izostavili radi jednostavnosti probnog pokušaja. Ovim putem im se ispričavam, a ujedno i zahvaljume na strpljenju. 
Pa idemo polako, korak po korak.
Ovoga puta sudjelovati može bilo tko iz Hrvatske, Srbije ili Bosne i Hercegovine. Parovi će se izvlačiti unutar svake države; osoba iz Hrvatske će dobiti partnera ili partnericu iz Hrvatske, osoba iz Srbije će dobiti partnera ili partnericu iz Srbije, osoba iz BIH će dobiti partnera ili partnericu iz BIH. Ovako se lijepo međusobno darujemo, a ne trošimo malo bogatstvo na poštarine. 
KAKO SE UKLJUČITI?
1. Ako ste iz Hrvatske, Srbije ili BIH i želite sudjelovati u međusobnom darivanju, prijavite mi se na [email protected], tako da pošaljete e-mail naslova “Igrajmo se darivanja – drugi krug” i
naznačite svoje puno ime i prezime, ukoliko ono iz same e-mail adrese nije jasno te adresu. Vaša adresa neće nigdje biti javno objavljena; znat ćemo je samo ja i osoba koja bude izvučena kao vaš partner ili partnerica za međusobno darivanje. 🙂
2. Prijave primam do večeras u ponoć, dakle zadnji rok za prijavu je 20.12. u 23:59h
3. U ponedjeljak u jutro ću objaviti imena parova i tijekom dana svakome od vas javiti ime, prezime te adresu onoga kome trebate bilo kada do 31.12.2015. poslati knjigu na dar. Kako ću birati parove? Kao i u prvom krugu, samo što ću ovoga puta to raditi za svaku državu zasebno. Slagat ću popis imena onako kako mi budu pristizali mailovi, a zatim cijeli popis ubaciti u online randomizator, da vas malo ispremiješa. 🙂 Na tako “promućkanoj” listi, parovi će biti oni koji se nađu jedan iza drugoga; osoba na 1. i osoba na 2. mjestu liste su par, zatim osoba na 3. i osoba na 4. mjestu su par, itd.
4. Vi sami odabirete knjigu koju ćete nekome pokloniti. Knjiga neka bude na vašem materinjem ili srodnom jeziku. Ne mora biti nova. Ako i je nova, ne mora biti skupa. Ono što vas ponovno MOLIM jest da birate s poštovanjem. Nemojte nekome slati dvadeset godina star pljesnjivi primjerak knjige o liječenju kurjih očiju prirodnim metodama. 🙂 Cilj je da se međusobno ugodno iznenadimo i razveselimo.
5. Može se dogoditi da od nekoga primite knjigu koju ste već pročitali ili je već posjedujete. U tom slučaju – a i pošiljatelj se samim sudjelovanjem slaže s ovim – knjigu možete pokloniti dalje.
6. Nemojte pisati koju knjigu ćete darovati kada jednom objavimo parove; 
neka to bude iznenađenje. 🙂
7. Može se dogoditi da se u bilo kojoj grupi (Hrvatske, Srbija ili BIH) dogodi da se javi neparan broj ljudi. U tom slučaju, ja sam JOKER igrač i bit ću partner za razmjenu knjiga bilo kome tko u nekoj grupi ostane bez svog para.
8. Bilo bi lijepo da svatko od vas javi kada primi knjigu od svoga partnera ili partnerice. Tako ću ja, koja sve ovo s najboljim nadama i očekivanjima organiziram, mirno spavati. Možete slobodno objaviti obavijesti o primitku, sa fotografijom ili bez, na Bibliovcin Facebook zid. 🙂
9. Zabranjeno je međusobno slanje slatkiša jer ne postoji način da ja uzmem porez od vaših slatkih transakcija. 😀 
10. Zanemarite korak br. 9, to ja samo lupam gluposti. 🙂

11. Za sva ostala pitanja i pojašnjenja se tipkamo u komentarima na Facebooku, može? :-*

—o—

Eto ga! Ne bi trebalo biti teško! Hoćemo? Kamon, lec go, iđemo! 😀
(Iva već bulji u svoj mailbox u iščekivanju prvih prijava)