“All I’d ever wanted was to take care of something… Having a baby, I decided, would be my life’s mission.”

Kada se dogodi brutalno ubojstvo trudnice i bebe, koja je nestručnim carskim rezom iščupana iz majke, cijeli grad je u šoku, a istraga ne daje brze rezultate. Ubijena se viđala sa dva muškarca, a ispostavi se kako upisani muškarac u trudničku knjižicu nije otac. Pokojnica je imala prijateljicu, koju je upoznala na tečaju trudničke joge, a koja u to vrijeme ni nije bila trudna. Javljaju li vam se ideje o tome tko bi mogao biti krivac? Spooky, u najmanju ruku.

Claudia Morgan-Brown vodi miran život sa mužem Oscarom, njegovim sinovima iz prvog braka Oscarom i Noahom i trudna je, te traži dadilju, što uskoro postaje Zoe Harper. Claudia je socijalna radnica, koja se često susreće sa trudnicama iz problematičnih obitelji, a suprug Oscar je odsutan jer je često u vojnim misijama. Zoe se od početka izvrsno slaže sa dječacima te se uskoro i useljava u kuću. Claudiji nešto smeta u vezi Zoe, no nikako ne može utvrditi što.

“Perhaps I´ll take a detour through the park with the boys on the way home, see if there are any ducks, take a spin on the roundabout. Pretend I´m something resembling a nanny.”

Kroz cijelu knjigu se proteže ta neka čudna atmosfera i sve je nekako spooky, postoji li hrvatska riječ za spooky? Ah, da…jezivo. Nešto mi nije dovoljno jaka kao spooky. 🙂 Zoe se često mota po kući, dok su dječaci u školi, a Claudia na poslu i konstantno nešto traži, a da ni sama nije sigurna što: prekopava po Claudijinom ormaru, po Oscarovoj radnoj sobi (u koju je zabranjeno ići), a i Claudia s vremena na vrijeme čuje čudne zvukove po kući, pogotovo noću.

“I’m scared, Mummy,” he says, transfering his grip from James’s coat to my hand. “That shadow looks just like the bad person in my room last night.”

Uskoro se pojavljuje nova žrtva, no ovoga puta trudnica preživi i samo se čeka dan kada će se probuditi i reći nešto više o svom napadaču. Je li Claudia u opasnosti i tko je zapravo Zoe Harper?!

Oni koji poznaju žanrove koje volim čitati, znaju da se krimići, trileri i horori ne uklapaju u tu listu. Što je meni bilo da kupim ovu knjigu, ne znam, no znam da me se jako dojmila. I jako mi je naježila kožu i živu me isprepadala, tako da sam danima ostavljala po koje dodatno svjetlo uključeno u stanu.

Toliko me se dojmila da ću vam je pokloniti. 🙂 Tako da i vi budete malo isprepadani. 🙂 A i Noć vještica ili Halloween je blizu, pa da sve bude nekako nice and spooky. 🙂 Postoji šansa da će joj trebati malo duže da vam stigne, s obzirom da će putovati iz Njemačke, no zaista je vrijedi pročitati.

KAKO DO KNJIGE? (***DARIVANJE ZAKLJUČENO***)

Knjiga je na engleskom, no znam da vas ima kojima to nije problem. 🙂
Na mail [email protected] pošaljite naslov “Until You’re Mine” i odgovor na pitanje: “Čega se plašite?” 🙂

Autorica je objavila još i “Before You Die”, a kao Sam Hayes je objavila još četiri knjige, od kojih sam jednu kupila na buvljaku prije par mjeseci jer me privukao naslov “Someone Else’s Son”.

Ovaj roman ima toliko obrata i toliko je napet, da ga doslovno nećete moći ispustiti iz ruku. Da, skoro sam zaboravila. Kada policija napokon otkrije identitet ubojice nesretnih trudnica, ubojica tijekom intervjuiranja pita i policiju i nas: “Would you like me to tell you about the others?”

Spooooookyyyyy…
Do čitanja! 🙂